Svimmelhed

Svimmelhed er et fælles sundhedsproblem og et symptom på at kroppens balancesystem ikke fungerer som det skal. Det kan være mange grunde. Det kan for eksempel være:

Krystalsyge / Øresten
Krystalsyge eller Benign paroksysmal positionsvertigo (BPPV) er en sygdom, der rammer labyrinten i det indre øre. Krystalsyge er en af de hyppigste årsager til svimmelhed. Symptomerne er præget af korte karrusel lignende anfald af svimmelhed (vertigo) og efterfølgende kvalme, der provokerer de vigtigste bevægelser.

Nakkesvimmelhed (cervicogen svimmelhed)
Svimmelhed opstår, når hjernen opfatter de oplysninger, den modtager om kropsstilling fra de forskellige sanser som selvmodsigende. Svimmelhed kan være forårsaget af låste led i nakken og muskelspændinger.

Svimmelhed pga. virus på balancenerven
Mange patienter får diagnosen ‘virus på balancenerven’. Fænomenet findes, men desværre bruges diagnosen ofte, når der ikke kan findes en anden forklaring på svimmelheden. Har du fået denne diagnose, kan det være en god idé at blive undersøgt hos en kiropraktor, da der ofte faktisk kan være tale om svimmelhed fra nakken. Med speciale i funktionel / kiropraktisk neurologi og deltagelse i kurser inden for vestibulær rehabilitering har kiropraktor Lene Fich stor erfaring med undersøgelse og behandling af patienter med svimmelhed.

Det er vigtigt at søge professionel hjælp, hvis du oplever svimmelhed. Tag derfor kontakt til egen læge eller Sundhedshuset Odder.