Bryst og ryg

ryg1

Smerter mellem skulderbladene og brystsmerter
Smerter i øvre del af ryggen mellem skulderbladene rammer rigtig mange af os. Det er ikke så mærkeligt, når vi tænker på alt det kontorarbejde som udføres i højt tempo, med runde skuldre, fremoverbøjet hovede og anspændte arme. Smertene kan sprede sig op til nakken, ud i skuldre, arme og frem til brystet.

Brystsmerter
Brystsmerter er en uspecifik diagnose og kan rumme alt fra enkle og ufarlige årsager som stress og muskelspændinger til livstruende tilstande som hjerteinfarkt og lungesygdomme. Det er derfor vigtigt at man får kortlagt årsagen til sine brystsmerter.

Låsninger i brystryg og ribben
Låsninger i brystryg eller ribben opleves ofte som smerte mellem skulderbladene som kan give strålesmerter rundt om siderne og i brystet. Nogen gange går smerterne op i nakken og ud mod skuldrene. Smerterne beskrives ofte som intense og diffuse.

Prolaps brystryg
Smerte er et normalt symptom ved prolaps i brystryggen og er ofte isoleret til øvre brystryg og kan give refererede smerter frem mod brystet eller maven. Hoste og nysen kan forstærke smerterne. Prolaps i brystryggen er relativ usædvanlig i forhold til prolaps i nakke og lænd.