Kæben

Vidste du at din hovedpine kan stamme fra kæben? Se mere under hovedpiner. Kæben kan være årsag til flere forskellige former for smerter i kroppen.

Låst kæbeled (Anterior diskusdislokation uden reduktion)
Der er flere mulige årsager til, at din kæbe låser og kan ikke åbnes korrekt. Muskelkramper i kæbemuskulaturen kan forhindre fuld gabeevne og kæben føles låst. Dette kan ske for eksempel efter du har fået fjernet en visdomstand.

Diskusforskydning med tilbagegang (Fælles disc forskydning med tilbagegang)
Diskusforskydning med tilbagegang beskriver en tilstand, hvor man oplever at klikke på et eller begge kæbeled. Det kan være forbundet smerte, men det er ikke nødvendigvis smertefuldt. Tilstanden forværres når kæben klikker, når du åbner munden.

Slidgigt i kæben/ degenerativ kæbeledsforandringer Der kan være degenerative forandringer (slidgigt) i kæbeled ligesom andre led. Det er primært brusk, der er berørt. Når brusken slides ned, fører det til dårligere funktion i kæbeleddet.

Smerter i kæben
Ubehag og smerter i kæben, også kendt som tempora mandibulær dysfuntion (TMD) omfatter alle de symptomer og problemer der er med tyggemuskler, kæbeled og /eller tilhørende strukturer. Undersøgelser tyder på, at omkring 5n% af befolkningen søger behandling for en TMD, men langt flere har lidelser i kæben.

Myofascielle smertetilstande (muskelspændinger / myalgi kæbemusklerne)
Muskelspændinger i kæbemusklerne er den mest almindelige årsag til kæbeproblemer. Smerten behøver ikke kun være lokal. Triggerpunkter i musklerne kan udstråle smerte til andre områder, som f.eks. kæbeleddet, tænder og hoved.

Hos Sundhedshuset Odder har vi kiropraktorer, der er specialiseret i sygdomme i kæben og derfor dygtige til at udrede dine smerter i kæben og give dig den rette behandling.