Hovedpine

Hovedpine er en af ​​de almindeligste lidelser, og grundene er ofte komplekse. Hos Sundhedshuset Odder kan vi hjælpe med at udrede årsagen og give den rigtige behandling. Klinikken  har stor erfaring med behandling af hovedpiner.

Hos Sundhedshuset Odder kan vi hjælpe med de fleste former for hovedpine. Her er nogle eksempler.

hovedpine

Spændingshovedpine
Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine, som de fleste vil opleve en eller flere gange i livet. Den hovedpine kaldes også stress hovedpine. Hovedpinen opstår normalt episodisk og kan vare i mange dage. Der kan være flere årsager til denne hovedpine.

Nakkehovedpine / Cervikogen hovedpine
Nakkehovedpine / cervikogen hovedpine er en ensidig hovedpine, hvor man har klare beviser for, at smerten stammer fra halsen eller nakken. Denne type hovedpine er mere almindelig hos kvinder end hos mænd og befolkningsundersøgelser viser, at 0,4-4% lider af denne lidelse.

Kæbehovedpine
3% af os har dagligt hovedpine, og omkring 10% i løbet af en uge. Præcis hvor mange mennesker har hovedpine fra områderne i og omkring kæben er ukendt, men undersøgelser viser en mulig sammenhæng mellem hovedpine og kæben. Det gælder både almindelige hovedpine og migræne.

Medicininduceret hovedpine
Hovedpine på grund af overforbrug af medicin har fået meget opmærksomhed i de senere år, hvilket påvirker ca. 1% af befolkningen. Et par paracetamol eller Kodimagnyl om dagen i tre måneder kan være nok til at du er i fare. Med stærkere medicin, kan ligesom migræne medicin 2-3 doser pr uge være nok.

Lad os få en snak om dine hovedpiner – dine smerter kan afhjælpes.