Massage

Uanset om du har gamle spændinger i kroppen, er stresset, sportsudøver med overbelastningsskader, eller blot ønsker at få en pause fra den daglige trummerum, kan massage være noget for dig.

Massages virkning på kroppen
• Massage giver en bedre blodgennemstrømning på grund af en temperaturstigning på 0,5 – 1° C.
• Stigende pumpeeffekt giver også stigende blodgennemstrømning, som medvirker til at affaldsstofferne bliver udskilt i vævet.
• Massage kan udspænde muskler, sener og facies (muskelhinder)
• Når du får massage udskilles endorfin, kroppens eget morfinstof, der hæmmer smerte, som vil give en lokal muskelafslapning.
• Efter en skade kan massage ”stresse” fibrene til at lægge sig rigtigt.
• Gennem histaminudskillelse vil der ske en øget vævssmidighed

Her er et udvalg af massageteknikker i Sundhedshuset Odder, og hvordan massage kan hjælpe dig til et bedre liv.

Triggerpunkt massage
Trigger punkt massage løsner spændinger, der har sat sig i musklerne. Massøren trykker på bestemte punkter i musklerne, indtil spændingen gradvist løsner op. Dette er en effektiv, men ofte lidt smertefuld behandling.
Bindevævsmassage
Bindevævsmassage løsner hårde gamle spændinger i væv omkring og overflade muskler især fascia og sener. Dette er en stærk og dyb massage, hvor massøren bruger forskellige greb og teknikker til at udvide muskler, sener, bindevæv, nervefunktion og lymfedrænage. Teknikken er god at bruge til at opløse afkortet arvæv, for eksempel efter kirurgi eller en skade. Bindevævsmassage kan opleves som smertefuldt, men giver ofte giver gode resultater, samt en krop, der føles mere adræt.
Sports Massage
Formålet med sports massage er at fremskynde genoptræning/heling af beskadigede eller spændte muskler. Den behandler og strækker forkortede muskler, reducerer arvæv i forbindelse med skader, og stimulerer kroppen til at skille sig af med overskydende væske og hævelse. Inden træning kan denne form for massage hjælpe med at forberede muskler og væv til belastningen og øge atletens præstation. Massøren overvejer, hvilke specifikke muskler, der er involveret i den pågældende sportsgren. Intensiteten justeres alt efter om man ønsker opvarmning før træningen eller restituering efter aktiviteten.
Muskulering
Muskulering er en specifik behandling, der er baseret på musklemassage kombineret med muskeltøyning. Hver eneste muskel eller muskelgruppe behandles særskilt.
Klassisk massage
Hvis du gerne vil have en massageform, som giver en mere afslappende virkning, så er klassisk massage noget for dig. Her bruges greb, der ikke er så dybdegående og opleves mere behagelig end de massageteknikker, der er nævnt ovenfor.

Massører i Sundhedshuset Odder kan bidrage til en forbedring af bevægeapparatet og giver dig mere energi og overskud i hverdagen. De samarbejder også med de andre sundhedserhverv i klinikken.

Bestil tid online her!