Zoneterapi

Der gives kun zoneterapi til børn op til 5 år i klinikken

Hvad er Zoneterapi:
Zoneterapi er både en ny og gammel behandlingsform. Ny idet vi først stiftede bekendtskab med den i Danmark i 1970’erne og gammel fordi den har været anvendt i tusinder af år i Østen, Amerika og Afrika. I Zoneterapien arbejdes der ud fra den teori, at hele kroppen afspejles i reflekszoner under fødderne, og at disse Zoner giver et fuldstændig kort over kroppen. Ømhed i en reflekszone hænger sammen med, at den tilhørende del af kroppen er i ubalance og derfor ikke fungere optimalt. Gennem de enkelte reflekszoners ømhedsgrad dannes der et billede af ubalancens karakter, placering og styrke. Ubalancen kan behandles gennem tryk og stimulation af varierende styrke på de pågældende zoner, hvorved blod- og ilttilførslen øges og hjælper kroppen til at udskille affaldsstoffer og genoprette kroppens funktion og balance.

Hvad kan Zoneterapi anvendes til:
Zoneterapi er en meget effektiv og blid form for behandling til børn, da de er meget modtagelige og reagere hurtigt herpå. Derfor skal der ofte kun få behandlinger til førend der ses en ønsket bedring. Behandlingen kan anvendes fra de er få dage gamle.

Her I klinikken anvendes Zoneterapi oftest til:

  • Maveproblemer (mavekneb, kolik, forstoppelse)
  • Gylpen
  • Stress, uro og søvnproblemer
  • Allergi
  • Eksem
  • Øreproblemer

Hvordan foregår en behandling og hvordan virker det:
En behandling starter med en grundig samtale med mor/ far om barnet, og de problemer den lille er plaget af. Barnet ligger i mors/ fars arme, på skødet af dem eller på briksen. Jeg gennemgår først barnet med blide Kranio-Sakral teknikker for at sikre mig, at der ikke er skævheder i nakke, ryg og bækken. Derefter starter zoneterapien med en nænsom opvarmning af barnets ben og fødder. De fleste børn er rolige og afslappede under behandlingen, men nogle kan være traumatiseret efter en hård fødsel og græder, da de ikke bryder sig om at blive rørt ved, så det skyldes ikke smerte fra de blide tryk. Begge dele er normalt. Hvis den lille bliver ked af det hjælper det ofte at amme eller give den lille flaske under behandlingen, da det flytter fokus. Er det større børn bruges der spændende legetøj og bøger til at aflede deres opmærksomhed. Under behandlingen instrueres mor og far i nogle akupressur punkter og øvelser til den lille, som kan laves der hjemme med henblik på at forbedre barnets trivsel.
Effekten heraf kan variere fra barn til barn. Oftest bliver den lille meget træt og sover flere timer i træk, det sker dog også at barnet blive mere pylret og urolig det første døgns tid, da der er sat en del helende processer i gang i den lille krop. Enkelte kan have kraftige reaktioner, men det ses sjældent og oftest kun i forbindelse med de første behandlinger. Andre reaktioner er øget tarmfunktion og ændringer i afføringens konsistens, lugt og farve (mere grønlig). Det sker ofte at barnet fylder bleen under behandlingen så husk pusletasken.
Hver behandling tager ca. 30 minutter. Antal behandlinger afhænger af barnets tilstand, men der skal være bedring indenfor de første 3 behandlinger.
Behandlingen suppleres ofte med Kranio-Sakral Terapi, kiropraktik, akupressur og øvelser.

Bestil tid online her!