Nakkesmerter

Næsten halvdelen af ​​alle vore patienter søger hjælp til forskellige nakkeproblemer. Nakkens funktioner er komplekse og spiller en central rolle i at bevægeapparatet. Finmotorikken i nakken består af et indviklet samspil mellem leddene, muskler og store dele af nervesystemet.

nakke_michael_justad

Akutte nakkesmerter /akut torticollis
Akutte nakkesmerter er den mest almindelige tilstand af nerve-, muskel- og skeletsystemet, vi ser i klinikken. Selvom akut nakkesmerter ofte er uskadelige, er de meget smertefulde og kan få patienten til at blive utrygge for hvad der er galt.

Får du pludseligt ondt i nakken eller et hold i nakken, så tøv ikke med at kontakte os, så laver vi tid til at få dig undersøgt og startet med at afhjælpe dine smerter.

Cervikobrachialgi
Cervikobrachialgi er dybest set en symptomdiagnose af smerter i nakken med udstråling til skulder og arm. Denne type symptomer kan ligne thorax outlet syndrom (TOS) og triggerpunkter/ armsmerter.
Et smertesyndrom forårsaget af tryk på nerve og/eller blodkar (arterier / vener) i nakke- eller halsregionen. Kompressionen er lokaliseret til kravebenet, første ribben og halsmuskulaturen. Tryk under senen af ​​den store brystmuskel på skulderpartiets forreste side er også mulig. TOT giver hovedsagelig symptomer i skulderen, armen og hånden.

Slidgigt i nakken
Slidgigt i nakken er en almindelig tilstand i befolkningen og forekomsten stiger ved personer over 50 år. Slidgigt er karakteriseret ved nedsat ledfunktion og smerter. Slidgigt i nakken udvikler sig gennem slitage i brusk, ledvæske og skallen. Atrose ofte giver stivhed i det berørte område.

Myalgi hals
Myalgi eller muskelsmerter/muskelspændinger meget også almindeligt forkommen. Muskelsmerter i nakken er mest udbredt blandt kvinder og risikoen stiger med alderen. Nogle har mere alvorlige muskelsygdomme, der giver myalgi, men de fleste nakkemyalgier ses som følge af spændinger i nakke og skulderregionen. Nakkemyalgi kommer ofte af ensidige arbejdsstillinger eller et generelt højt spændingsniveau. Op til 50 % af den voksne befolkning oplever nakkesmerter i løbet af et år.

Upper Cross Syndrome
Upper Cross syndrom er ikke en diagnose, men en beskrivelse af en kropsholdning og et mønster af ubalancerede muskler, lokaliseret til hals- og skulderregionen. Det ses især hos kontoransatte.

Prolaps i nakken
Normalt har intervertebrale skiver til opgave at absorbere kraft, der løber gennem rygraden ved almindelige bevægelser. Slid og skader på intervertebrale skiver i nakken kan føre til prolaps. Det kan være yderst smertefuldt at have en prolaps i nakken. Vi i Sundhedshuset Odder, vil gerne hjælpe dig af med smerterne og igennem behandling på en skånsom måde.